Informacione tehnologije Novosti Seminari i konferencije

Belgrade Testathon – kako je biti tester?

Beogradski Testaton (eng. Belgrade Testathon) je prva konferencija u Srbiji, koja će biti posvećena automatskom testiranju softvera.

Cilj konferencije je da okupi sve zainteresovane studente, početnike i inženjere, za automatsko testiranje softvera, kako bi razmenili iskustva i razgovarali o problemima na koje se može naići u ovom polju.

Kako je najavljeno na zvaničnoj stranici konferencije, pristustvovanje konferenciji je besplatno a sadržaj predavanja i radionica će biti prilagođen studentima, junior testerima i test inženjerima. Iz tog razloga konferencija će imati dve grupe, Starter i Tester. 

STARTER – sjajna prilika za studente da se upoznaju kroz niz aktivnosti, kako testiranje softvera izgleda, kao i to  kako izgleda biti tester u Srbiji.

TESTER – prilika za junior testere i inženjere da unaprede svoje veštine, znanje i razmene iskustva. Osim toga, nudi im se i prilika da se informišu o novostima, kretanjima na tržištu i kako da mu se prilagode.

Prijave se vrše popunjavanjem upitnika na zvaničnoj stranici konferencije. Prijavljivanje će biti moguće do 20. novembra, do 12 časova. Dan nakon isteka roka za prijave, bićete obavešteni da li ste prihvaćeni.

Ukoliko ste još uvek neodlučni u kom pravcu će se kretati vaša karijera – Testathon je prava prilika da testirate vaš pravac!

Želim da se zahvalim kolegama iz časopisa LiBRE! na ustupljenoj fotografiji.

O autoru

Lidija Murtin

Lidija Murtin

Studentkinja Informacionih tehnologija, koja smatra da je uspeh posledica rada, truda i posvećenosti.