Zrenjanin

Besplatan kurs engleskog jezika u Zrenjaninu

Alisa Sovilj

Još kao mala volela sam da istražujem svet oko sebe i učim nove stvari, a najveća želja mi je bila da znam sve jezike koji postoje da bih mogla da komuniciram sa svima.

Engleski sam počela da učim uz crtane filmove, pesme i fimove, a kasnije i kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. U želji da usavršim engleski pretraživala sam sve kurseve u školama koje postoje u Zrenjaninu  i naišla sam na jedan zanimljiv.

U pitanju je kurs engleskog  koji je Evropski centar za obazovanje „El Roi“ u saradnji sa Centrom za razvoj savremenih veština pokrenuo za sve građane Zrenjanina.

engleskog

Važno je da naglasim da je kurs besplatan za sve socijalno ugrožene građane, dok ostali plaćaju samo interaktivni  CD (Talking Book) koji je potreban za praćenje nastave. Meni se dopao ovakav vid nastave, jer se časovi odvijaju u večernjim satima, dva puta nedeljno i ako neki čas propustim mogu da ga nadoknadim uz pomoć virtuelnog profesora. Nakon što sam videla objavu  na njihovoj stranici na Fejsbuku, poslala sam prijavu na mejl centra. Odgovor mi je stigao nakon nekoliko minuta da dođem na testiranje u toku sledeće nedelje.

Testiranje je besplatno i služi da odredi na kom nivou znanja je kandidat. Ja sam nakon odrađenog testiranja bila na srednjem nivou. Predavanja su zanimljiva i intreaktivna, odvijala su se dva puta nedeljno u trajanju jednog školskog časa. Profesorice su mlade i raspoložene za saradnju i svaki vid kompromisa. Kada se časovi završe, polaže se završni test na osnovu kojeg dobijate sertifikat sa nivoom koji ste postigli. Kurs sam završila sam Advanced nivoom, odnosno B2 nivo. Ukoliko želite možete dalje nastaviti sa online časovima za C1 i C2 nivo.

 

O autoru

Alisa Sovilj

Alisa Sovilj

IT student who never gives up, loves to write and daydream, read interesting books, travel and watch GoT :)