Prilike Seminari i konferencije Zrenjanin

Obuka o preduzetništvu?

mladi su izvor energije

Mladi ste, nemate posao, imate ideju?

Prijavite se na BESPLATNU radionicu koja se održava u ponedeljak, 28. novembra, u prostorijama Razvojnog edukativnog centra – Banat u Zrenjaninu od 10:00 do 13:00. (ul. dr Kornela Radulovića 18 – bivša Prva proleterska)

Imaćete priliku da upoznate uspešne mlade preduzetnike i da čujete njihove priče.

Za učešće na radionici možete se prijaviti putem email adrese edukacijeprevent@gmail.com do 28. novembra sa naslovom “Obuka o socijalnom preduzetništvu u Zrenjaninu”. Od podataka je potrebno poslati ime i prezime, godište i radni status (zaposlen/a -nezaposlen/a).
Broj učesnika je ograničen. U slučaju velike zainteresovanosti prednost će imati nezaposleni mladi.

(Link za FB događaj: https://www.facebook.com/events/1032155380227886/)

Obuka o socijalnom preduzetništvu se organizuje u okviru projekta MLADI SU IZVOR ENERGIJE koji sprovodi Udruženje Prevent, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Glavni cilj projekta je Poboljšati zaposlenost i zapošljivost mladih u Vojvodini.

Partneri u realizaciji ove aktivnosti su Akademsko tutorstvo za sticanje preduzetničkih veština, Regionalni edukativni centar – Banat i Razvojni centar za društveno – ekonomski razvoj – Banat.
 
Aleksandar Pokrajac

Aleksandar Pokrajac, poslovni konsultant i mentor, master ekonomista

Šta je društveno preduzetništvo?

Društveno preduzetništvo je poslovanje koje čini dobra dela.
Pokretač socijalnih inovacija i preoblikovanje različitih društvenih polja (zdravstvo, životna sredina, obrazovanje, socijalna zaštita, razvoj preduzetništva i dr.) i rešavanje društvenih problema.

  • Svrha društvenog preduzetništva je ostvarivanje maksimalne koristi za ljude (ostvarivanje pozitivnih efekata na društvo, lokalnu zajednicu, zdravlje stanovništva, prirodnu sredinu i dr.) a ne samo maksimiranje profita.
  • Ekološki ciljevi (u širem smislu) su ciljevi društvenog preduzetništva

 

Izvor: https://www.facebook.com/mladisuizvorenergije/

O autoru

Mirko Mijajlović

Mirko Mijajlović