Internet Novosti

Fejsbuk najavio nove izmene za povećanje društvenosti korisnika

fejsbuk

Fejsbuk, najveća svetska društvena mreža, želi da nam pomogne da budemo više socijalni. Na njihov način.

Pre nekoliko nedelja, kompanija je dodala nekoliko novih opcija na sajt, koje nam dozvoljavaju da kupujemo karte za bioskop ili za događaje kao što su koncerti i festivali. Takođe su dodali i opciju da dobijemo informacije o nekim zanatima, kao cenovnik, ili da nam prijatelj da neku sugestiju o nekom restoranu sa sve mapom kako da dođemo do njega, samo jednim komentarom.

Ove promene dolaze prvo u SAD. Kako Fejsbuk sagledava stvari, nema razloga da neko u eri interneta propusti neki događaj, npr. neki koncert, neko slavlje ili takmičenje , samo zato što nisu znali da postoji ili kad se održava i gde. Zato su odlučili da naprave izmene koje će eliminisati ovakve probleme. Sada će korisnici moći da naruče karte direktno od organizatora ili nekog bioskopa kao i da čak naručimo hranu od nekog restorana.

Za biznismene su napravili opciju da zakažete sastanak direktno sa Fejsbuka. Takođe, uveli su i opciju “Preporuke” koja će služiti kao kalendar koji nam naši prijatelji predlažu neke događaje koji bi nam se svideli. Sledeći put kada objavi nešto, kao npr. “Koje je najbolje mesto u Zrenjaninu?” moći ćemo da uključimo opciju da nam prijatelji označe neka atraktivna mesta na mapi. Takođe će ova opcija biti raspoloživa u sledećem apdejtu Fejsbuk aplikacije.

Fejsbuk je već napravio aplikaciju pod imenom ,,Events” koja će nam pomoći da lakše dođemo do naših događaja. Nadaju se da će nam ova opcija pomoći u boljem provodu.

O autoru

Aleksandar Marić

Aleksandar Marić

Gejmer, student i Internet surfer. Najbolja kombinacija za ubijanje dosade i da se usput nešto i nauči. xD