Informacione tehnologije

Sabiranje utisaka sa 2. WPZR meetup-a

Mesec dana nakon uspešno održanog prvog zvaničnog WordPress meetup-a u Zrenjaninu, u četvrtak 15.12.2016 u 18h, ponovo u novom amfiteatru fakulteta „Mihajlo Pupin“, uspešno je održan drugi. Ovoga puta predavanja su pripremili profesionalni WordPress developeri sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ovom platformom. Oni su posetiocima preneli svoje utiske i zapažanja od samog početka svoje karijere pa do danas.

Prvo predavanje nosilo je naziv „WordPress kao ultimativna platforma za razvoj“, gde je predavač Igor Janošević, objašnjavao za kakav razvoj je WordPress podoban, različite načina razvoja, kao i svoja lična iskustva u razvoju i u radu sa klijentima.

Drugo je nosilo naziv „Wordpress workflow – process to manage your WordPress projects“ a nešto više o tome je govorio Igor Aleksić. Ovde je bilo reči o procesu vođenja WordPress projekta, od samog početka, do samog kraja. Ovo uključuje način izbora klijenata, rad sa njima, pa zatim rad na samom projektu, i na kraju upoznavanje klijenta za gotovim proizvodom i usluge za održavanje tog proizvoda.

Treće predavanje je bilo „WordPress hardening“, koje je trebalo da govori o bezbednosti vezane za WordPress projekte, međutim ono nije održano. Razlog tome je bio istek vremena. Iako je posećenost bilo malo manja nego prošli put, posetioci su bili izuzetno zainteresovani za prethodna predavanja. Bilo je puno pitanja, potpitanja i dugačkih diskusija, na šta su predavači rado odgovarali opširno i detaljno. Na kraju nije bilo moguće završiti predavanje u dogovoreno vreme, pa je ostalo odloženo za neko od sledećih okupljanja.

O autoru

Jovan Đukić

Jovan Đukić